MATERIAAL & VERZORGING

MATERIAAL

De sieraden van My Treasure Hunts zijn altijd nikkelvrij en worden gemaakt van 925 sterling zilver of 14K gold plated over 925 sterling zilver.

925 sterling zilver
Al onze sieraden worden gemaakt van het edel metal 925 sterling zilver.  Ook wel bekend als echt zilver. Sterling zilver is slijtvast en daarom een zeer duurzaam materiaal.

Gold plated over  sterling zilver
Al onze gouden sieraden hebben een basis van 925 zilver. Deze basis is voorzien van een laagje 14K goud, dit noemen we gold plated. Voor onze gold plated sieraden maken we gebruik van micron plating. Dit is een hoogwaardige gold plating techniek. Omdat we willen dat je lang plezier hebt van je gouden sieraden zijn deze allemaal afgewerkt met een extra beschermlaag.

VERZORGING

Hoe blijven mijn sieraden mooi?
Om lang te kunnen genieten van jouw My Treasure Hunts sieraad, raden wij aan om zorgvuldig met je nieuwe sieraad om te gaan.

Tips: 

  • Wil je slijtage en verkleuring tegen gaan? Zorg er dan voor dat je sieraden niet in aanraking komen met schoonmaakmiddelen, make-up, parfum, haarlak & cremes.
  • Doe je sieraden af tijdens het zwemmen, douchen, sporten, huishoudelijke taken en wanneer je gaat slapen.
  • Bewaar je sieraden op een donkere en droge plek zoals bijvoorbeeld een sieradendoosje of katoenen sieraden zakje.
  • Bewaar je sieraden nooit in een vochtige omgeving zoals de badkamer. Dit versnelt het oxidatie proces.
  • Maak je sieraden nooit schoon met chemische middelen en poets ze niet met een harde doek.

Hoe krijg ik de donkere aanslag van mijn zilveren sieraden af?
Zilver kan in loop der tijd dof of zwart worden. Je kan dit snel en makkelijk poetsen met een zachte zilverdoek. Je sieraad ziet er dan weer als nieuw uit.

Waarom verkleuren mijn sieraden?
Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Eén daarvan is de zuurtegraad van de huid. Dit kan het materiaal aantasten en is per persoon verschillend. Ook vinden je sieraden het niet leuk om in aanraking te komen met chemische middelen of teveel water. Volg bovenstaande tips op en je hebt gegarandeerd lang draagplezier.