Over ons

Maak kennis met sieradenlabel My Treasure Hunts; in 2013 opgericht door Tamara van Breugel. Wat begon als het ontwerpen en verkopen van sieraden voor de fun, is inmiddels uitgegroeid tot een eigenzinnig label met meer dan 50 verkooppunten in Nederland, België en Duitsland. Hoe ze dit gedaan heeft? Dat lees je hieronder!

Meet treasure hunter Tamara

Het gezicht achter de prachtige sieraden van My Treasure Hunts is Tamara. Na het afronden van de mode academie, is zij de modewereld ingerold. Als designer heeft ze kleding ontwerpen voor zowel grote als kleinere modebedrijven. Ze leerde de fijne kneepjes van het vak en ging regelmatig samen met buyers op pad naar nationale en internationale producenten. Een uitdagende baan dus! Toch haalde ze na een carrière van ruim 5 jaar geen voldoening meer uit haar werk. Ze miste een stukje creativiteit en besloot dat het tijd was voor iets nieuws. Daarom pakte ze haar koffers en vertrok ze voor 6 maanden naar Azië. 

Tijdens haar reis werd al snel duidelijk dat ze iets met haar grote passie wilde gaan doen, namelijk: sieraden maken! Altijd al struinde ze vintage markten in binnen- en buitenland af naar oude sieraden, bedels & edelstenen. Hiervan maakte ze de mooiste creaties, die ze vervolgens verkocht aan vrienden, familie en collega’s. Omdat ze hierop altijd zoveel positieve reacties ontving, wilde ze het nu groter gaan aanpakken. Ze besloot daarom van haar passie haar werk te maken en startte een eigen sieradenlabel met de toepasselijke naam My Treasure Hunts.

Hoe het begon

Om een groter publiek aan te spreken, moest Tamara wel overgaan op een andere manier van ontwerpen. Daarom stapte ze over op zilveren sieraden. Omdat ze hier zelf nog geen ervaring mee had, moest ze op zoek naar hulp. Vanuit een rondreis die ze in haar tienerjaren door Azië had gemaakt, wist ze dat ze hiervoor op Bali moest zijn. Ze was destijds al gefascineerd door de vele zilver workshops. Op iedere hoek van de straat was wel een familiebedrijf te vinden met echte vakmensen, waar de mooiste creaties van zilver werden gemaakt.

De laatste 2 maanden van haar reis bracht ze daarom door op Bali, waar ook haar moeder inmiddels naartoe was gekomen om te helpen. Met een klein budget van € 1.000 startte Tamara met het inkopen van materialen en de productie van zilveren en brass sieraden. Met haar schetsen struinde ze tientallen ateliers af, totdat ze er één gevonden had die de ontwerpen voor haar kon maken. Na behoorlijk wat teleurstellingen, dichte deuren en lang wachten, had ze haar samples de dag voordat ze naar Nederland vertrok dan eindelijk in handen. Gelukkig heeft haar moeder haar al die tijd gemotiveerd om door te zetten. Het kaartje dat ze van haar kreeg met de quote “she believed she could, so she did” heeft daarom tot op de dag van vandaag een speciaal plekje op kantoor gekregen.

Beurzen & events

Eenmaal terug in Nederland startte ze met verkopen van kleine oorstuds op een lifestyle markt. De collectie bleek een groot succes en was binnen 1 dag uitverkocht! Twee maanden later stapte ze weer op het vliegtuig terug naar Bali om meer inkopen te doen. My Treasure Hunts werd op steeds meer beurzen, events en grote festivals als Pinkpop en Mysteryland verkocht. Al snel stond het hele huis en later ook dat van Tamara’s ouders bomvol met dozen. In 2018 werd het dan ook de hoogste tijd voor een eigen kantoorruimte in Den Haag. Vanuit daar groeide het sieradenlabel hard door. De collectie breidde zich uit met meer sieraden als zilveren en gold plated kettingen, ringen en armbandjes. Ook is de productie verhuisd van Bali naar een fabriek in Thailand om nog meer My Treasure Hunts lovers blij te kunnen maken. 

Onze missie

Duurzaamheid, kwaliteit én een fijn prijsje vinden wij belangrijk. Dat klinkt als een uitdaging, maar daar hebben we een oplossing voor. We willen namelijk binnen twee jaar de gehele collectie hebben geproduceerd van gerecycled zilver. Dit doen we door oude collecties en sieraden met een defect niet weg te doen, maar op te sparen. Deze laten we in de toekomst omsmelten tot mooie nieuwe treasures. Omdat dit natuurlijk te weinig is voor een gehele nieuwe collectie, gaan we daarnaast werken met een leverancier die enkel produceert met gerecycled zilver. Dit kunnen resten zilver zijn die uit de eigen fabriek komen of zijn ingekocht bij een gecertificeerde partij. Hierdoor besparen we op kosten en materiaal, waardoor we zowel jou als de wereld een stukje mooier maken!

Het unieke van sieradenlabel My Treasure Hunts

Je kent het wel, dat gevoel wanneer iemand aan je vraagt waar je die fantastische ring vandaan hebt en je dan kan antwoorden met: ‘oh, bij een klein sieradenwinkeltje dat ik tegenkwam tijdens een reis’. Dat is precies het gevoel dat we jou willen geven; het gevoel dat je een kleine schat gevonden hebt. 

Alle sieraden van My Treasure Hunts worden in Nederland door Tamara zelf ontworpen en met zorg geproduceerd in Thailand. Hier gaan we twee keer per jaar op bezoek om streng toe te zien op de kwaliteit en de arbeidsomstandigheden. We checken bovendien alles wat we in Nederland binnenkrijgen zorgvuldig, voordat het de verkoop in gaat. Zo weten we zeker dat je alleen het beste van het beste thuisgestuurd krijgt. Om die kwaliteit te garanderen, bieden we bovendien een garantie van 6 maanden.

Ook gemak en persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Als echte fashionista weet Tamara precies hoe je de sieraden het beste combineert. Daarom geeft zij graag persoonlijk.

Zin om op jacht te gaan naar jouw nieuwe treasure

Ontdek de collectie